Ако имате късмет да има място, където да се измъкнете в края на седмицата или за няколко седмици през лятото, вероятно искате да прекарате възможно най-много време там.

И когато дойде време да се върнете в постоянния си дом, от съществено значение е да се уверите, че вашето второ имущество е защитено от проникване, вандализъм и кражба с взлом.

Как да защитите почивния си дом през цялата година? Започнете с тези превантивни мерки чрез система за сигурност.

1. Инсталирайте камери за сигурност, за да защитите Вашия ваканционен дом

Един от най-добрите начини да държите под око имота си, дори когато сте на километри, е да инвестирате в наблюдаваща система за сигурност.

Днес има широка гама от системи за охранителни камери. Така че трябва да бъде сравнително лесно да се намери такъв, който да отговаря на вашите нужди.
Някои системи за видеонаблюдение дори предлагат на собствениците на жилища възможността да проверяват техните свойства в реално време. Това се случва с помощта на специално приложение на своите смартфони, таблети или компютри.

Това означава, че можете да следите какво се случва във вашия ваканционен имот, когато пожелаете, независимо дали сте у дома или вкъщи.

2. Помислете за алармена система за ваканционен дом

Алармите са отлична визуална пречка за спиране на крадците от дома.

Всъщност последните статистически данни показват, че 60% от крадците биха били обезкуражени да се опитат да влязат в имот, ако забележат, че има система за сигурност.
Нещо повече, с наблюдавана алармена система, ще бъдете предупредени за всякакви проблеми веднага щом се появят и ще предприемете по-нататъшни действия.

3. Не оставяйте резервни ключове в имота

Най-лошото нещо, което можеш да направиш, е да скриеш набор от резервни ключове извън дома, на места като под вратата, на рамката на вратата, във висящи кошници или под растителни шушулки.

Разбойниците знаят къде да търсят, затова вземете всички резервни ключове с вас и ги запазете на сигурно място в основното си жилище, за да предпазите Вашия ваканционен дом.

4. Врати и прозорци, защитени от взлом

Вратите и прозорците са основните входове, които крадците използват при проникване в имот.

Това означава, че те са първите две неща, за които трябва да се замислите, когато става дума за по-сигурна почивка. Посъвтетвайте се с Вашия ключар за други предпазни механизми за вратите и прозорците си.

*Врати. За да се гарантира високо ниво на сигурност, препоръчваме ви да имате 3-степенна заключваща система, монтирана на външните врати. Това ще обезкуражи крадците и ще защити Вашия ваканционен дом.
*Всички прозорци трябва да бъдат здраво затворени по всяко време. Също така използвайте завеси или щори, за да предотвратите поглеждането на любопитни очи, особено ако вашият втори дом е добре обзаведен или ако държите електрониката там през цялата година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *