Кога трябва да смените ключалката си

Кога трябва да смените ключалката си?

Като собственик на жилище, често носите различни отговорности, свързани с поддръжката на имота.

В това отношение трябва редовно да следите нивото на сигурност на вашия дом.

Както опитни ключари, ние ще Ви помогнем да решите дали това е нещо, от което се нуждаете. Така че тук са 4 ситуации, при които закупуването на нова брава трябва да бъде приоритет.

1. Нови ключалки при преместване

Преместването може да стане толкова стресиращо, така че да пренебрегвате аспектите на домашната сигурност, като например да пропуснете да закупите нова брава за новото си жилище.
Може да изглежда като допълнителен разход, който може да се отложи, но никога не се знае кой притежава ключове за новото жилище. Така че е по-разумно да закупите нови ключалки, за да предпазите дома си.
Специално внимание ще обърнем, ако давате имот под наем: ще е по-разумно да сменяте заключването на входната врата всеки път, когато наемател напуска. По този начин новите жители ще се чувстват по-сигурни, докато укрепвате репутацията си на наемодател.

2. При загуба на набор от ключове

Много хора, които губят ключовете си, пристъпват към вадене на ключови копия, използвайки комплекта резервни ключове – което всъщност е и най-удобно.

Но от друга страна промяната на ключалката трябва да е на първото нещо, което да предприемете. По този начин вие напълно премахвате възможността вашите изгубени ключове да се използват от случайни недоброжелатели, които са ги намерили.

Най-добре е да предотвратите всеки пробив чрез нови ключалки преди някой да реши да се възползва.

3. При скъсване с дългосрочен партньор

На първо четене, може да сте помислили, че тази точка е доста неподходяща в статия за смяна на брави. Преминаването през раздялае може да бъде труден момент, да не говорим за смесването му със загрижеността за сигурността на дома.

Така че най-доброто нещо, което можете да направите, е да получите нови брави за вашия имот. По този начин ще елиминирате всеки сценарий, при който нежеланите хора могат да имат достъп до вещите ви.

4. Когато бравите остареят

Хората не винаги са наясно колко износени са вратите им.

Ако изглежда, че ключалките си вършат работата, предположението е, че няма нужда да се тревожите или да предприемате превантивни мерки. Реалността обаче е, че собствениците на жилища трябва да имат заключващи се врати, оценявани от местен ключар веднъж годишно.

Те ще могат да ви предупредят дали промяната на ключалката е необходима, за да не претърпите неприятно преживяване.

Повече за ключарски услуги за домове тук!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *