Когато става въпрос за домашна сигурност, филтрирането на социалните ви медии вероятно е последно на списъците на повечето хора с начини за предотвратяване на влизане в дома Ви. Хората несъзнателно предоставят поверителна информация онлайн.

Социални медии

В Twitter, освен ако не е деактивирано, местоположението автоматично се публикува.
През последните години Facebook, Twitter и много други сайтове за социални медии са позволили да се провери местоположението в тяхната система за публикуване. Много хора ще използват тази система, за да споделят дейността си с приятелите си. Въпреки това, тази функция е полезна за разказване на хората за хранене в конкретен ресторант. Оставянето на настройката включена може също така по невнимание да осведоми недоброжелатели, че домът Ви е празен.

Да имаш адреса си в социалните медии, умишлено или не, е голям риск. Мислейки от гледна точка на крадец. Ако видите някой пост за семейна почивка, след като вече е знаел техния адрес, това може да се разглежда като отворена покана да дойдеш да провериш празната им къща. Има начин да попречите на социалните медии да се превърнат в портал за крадци. Можете да изключите настройките за местоположението (или да сте много наясно, когато го използвате).

По същия начин, хората имат лош навик да документират най-новите си покупки за пазаруване. По този начин ефективно осигуряват инвентаризация на най-новите допълнения за вашите домове. Излъчване на снимки от вашите домове – на нови телевизори, игрални конзоли, или дори дрехи, може да бъде много привлекателен за потенциални нарушители. Бъдете предпазливи от това, което публикувате.

Facebook също ви дава възможност да добавите местоположение към публикацията си.

Настройките за местоположение, съчетани с документиране на празници, еднодневни екскурзии, дори простото излизане от къщата, може да поставят дома ви в риск от крадци. Регулирането на навиците ви за публикуване в социалните медии може да бъде безплатен, лесен и ефективен метод за борба с кражбите, така че защо да не го опитате?

Още за денонощен ключар тук!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *